Nestkast koolmees

Als je wilt dat een koolmees bij jou in de tuin komt broeden, heeft hij een nestje nodig waar hij zijn eitjes kan leggen. Jij kunt hem helpen door een nestkast op te hangen Hieronder vind je een bouwtekening van een nestkast.  Vraag je vader of moeder om mee te helpen.

Je hebt een plank nodig van 15 cm. breed en 150 cm lang. De dikte van de  plank is 18 mm. Zaag de plank volgens de aangegeven maten. Het nestgat heeft een doorsnede van 32 mm. Als je alle delen gezaagd hebt, kun je de nestkast in elkaar zetten. Daarbij plaats je de zijkanten op de onderplaat. De rest wijst zichzelf.

Vind je dit toch iets te moeilijk?

Speelbos Gilze heeft ook voorbewerkte planken. Die kun je kopen voor € 10,-. Dan ben je meteen VRIEND van het Speelbos. Je steunt dan niet alleen de koolmees, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat het bos netjes en schoon blijft.

Aanmelden kan via:  https://speelbosgilze.nl/onze-vrienden/  Vermeld bij ‘opmerkingen’ dan wel even dat je een plank als kado wilt.

Succes!

We zouden het leuk vinden als je ons een foto stuurt van je nestkast! Dat kan naar:  info@speelbosgilze.nl

 

 

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…