Nieuw leven in de Eikenlaan

 

De eikenbomen aan het hoofdpad langs het Speelbos zijn heel hoog. Kijk maar eens omhoog. Het lijkt wel of de bladeren tot in de hemel reiken.  De bomen zijn ook heel dik. Probeer je armen er maar eens omheen te slaan. Kunnen je vingertoppen elkaar raken?

De bomen aan de Eikenlaan zijn oud, REUZE oud. Ze hebben al veel gezien en meegemaakt.

Het is de ideale boom voor een spechtenfamilie. Al jaren broeden groene spechten en kleine bonte spechten in het Speelbos. Loop maar eens door de Eikenlaan, in de richting van het doolhof, dan zie je links en rechts (maar vooral links) mooie ronde spechtengaten in de stammen, hoog tussen het bladerdek.

Kun je ze toch maar moeilijk vinden? Nou, dan is hier een tip. Net als alle dieren (en mensen) moeten spechten soms poepen. Je zou ook kunnen kijken of er ergens op de grond bij de stam van zo’n REUZEeik vogelpoep ligt.  In die boom woont een spechtenfamilie. Maar sssst, wel een beetje stilletjes doen.  Dan kunnen de jongen in alle rust groot worden en uitvliegen.

Weet jij hoe een specht zijn nest maakt? Hoe komt het gat in de boom, denk je?

Heb je ooit van Woody Woodpecker gehoord? Klik maar eens hieronder of zoek ‘m op op internet.

 

 

Tot ziens in het Speelbos. Het is er REUZE interessant!

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…