Thema en doe-dingen

Hier mag je zelf aan de slag. Maak er iets moois van!

Het nieuwe thema: INSECTEN

Geleerde professoren hebben ontdekt dat er tegenwoordig veel minder insecten zijn dan vroeger.

Daar zijn ze best wel bezorgd om, want insecten zijn erg belangrijk voor de natuur. Zonder insecten kunnen heel veel bloemen en planten niet bevrucht worden en sterven uit. Wist je dat 1/3 van wat wij eten, afhankelijk is van bestuivende insecten?

Speelbos Gilze steunt de insecten en roept iedereen op om bloemen te zaaien, zodat vlinders, bijen en andere insecten weer volop nectar kunnen eten en hun werk goed kunnen doen.

En weet je eigenlijk hoe bijzonder insecten zijn? Kijk maar eens naar de vlinders in je tuin. Zie hun prachtige kleuren. En wist je dat libellen achteruit kunnen vliegen? En dat mieren heel sterk zijn? Ze kunnen met gemak 10x hun eigen lichaamsgewicht tillen.

Ben je al een beetje nieuwsgieriger geworden naar insecten? Wil je weten wat jij voor ze kunt doen?

Tot het eind van de meivakantie kun je de INSECTENbingo doen in het Speelbos. Dowload de beide bingokaarten hieronder. Ga naar het bos en zoek daar de bijbehorende bingokaarten. 

Op iedere kaart vind je een leuke opdracht, interessante vraag of bijzonder spel. Heb je alle borden gevonden en alle opdachten gedaan?

Dan ben je klaar en heb je BINGO.

Thema doe-dingen

Andere doe-dingen

Leuke feitjes en doe-dingen rond het thema!

Andere doe-dingen!

Speelbosnieuws

Nieuws

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…