De Zeven Dwergen

Ken je het verhaal van De Zeven Dwergen?

De zeven dwergen wonen in een klein huisje in het bos en werken in de mijnen dicht bij hun huisje. Als ze op een dag thuis komen van het werk, ontdekken ze Sneeuwwitje, die ligt te slapen in één van de bedjes van de dwergen. Als ze wakker is, vertelt Sneeuwwitje wat ze heeft meegemaakt en de zeven dwergen krijgen medelijden met haar. Ze zeggen tegen Sneeuwwitje dat ze bij hen kan blijven wonen als ze het huishouden doet, terwijl de dwergen in de mijn aan het werk zijn.

 

De zeven dwergen en Sneeuwwitje hebben het REUZE gezellig. Kijk maar:

 

 

Als Sneeuwwitje een poosje later alleen in het huisje aan het werk is, wordt er op de deur geklopt. Een oud vrouwtje staat aan de deur. Ze verkoopt appels. En appels, ja, die zijn ontzettend lekker. Dat weten we allemaal.

Weet jij hoe het sprookje afloopt? Wat gebeurt er met de appel? En wat gebeurt er met Sneeuwwitje?

Vind je het leuk om te kleuren? Klik dan hier.

 

 

De zeven dwergen verzamelden APPELS tijdens de kabouterspeurtocht. Weet je nog?

apples

 

Wat weet jij van appels? Misschien ken je wel een paar appelrassen: de Elstar of Jonagold. Of natuurlijk de Goudreinet, die heerlijk is in appeltaart of appelmoes. Er is natuurlijk een appeltje dat je zeker wel kent. Deze: apple_logo_black-svg

 

 

In het leven van Willem Tell was een appel ook erg belangrijk. Ken je het verhaal van Willem Tell?

Het verhaal van kruisboogschutter Willem Tell, die als straf voor het beledigen van de vorst van het land, met een pijl een appel van het hoofd van zijn zoon moest schieten. Een zware straf. Wat als hij zou missen?

De Italiaanse componist Rossini maakte muziek bij het verhaal van Willem Tell. Vooral het laatste stukje -de finale- van de overture is bekend geworden. Luister maar eens. Het heet: ‘aanstormen van de cavalerie (soldaten op paard)’.

 

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…