David, de kabouter

Ken je het verhaal van David de kabouter?

David is getekend door de Nederlandse tekenaar, Rien Poortvliet. Rien Poortvliet was niet alleen een geweldig tekenaar, hij kon ook prachtige verhalen vertellen. Hij zag zichzelf als een tekenend verhalenverteller. De tekeningen vertellen het verhaal. Hij schreef er hooguit hier en daar een opmerking bij.

Het is de moeite waard het boek ‘Leven en werken van de kabouter’ een keertje te lenen bij de bieb. Je leert veel over kabouters en het boek heeft vele prachtige tekeningen. Als je meer wilt weten over kabouters, wat ze de hele dag doen, hoe ze wonen, wat hun gewoontes zijn, wat ze eten, etc., dan is dit jouw boek!

David komt ook in het boek voor. Het boek is bekend geworden over de hele wereld. Later is er ook een tekenfim van gemaakt. Zoek maar eens op internet.

 

666807477

 

Meer weten over David, de kabouter?  http://www.rienpoortvlietmuseum.nl/index.php/het-museum

Het Rien Poortvliet-museum ligt op het kleine (natuur-)eiland Tiengemeten, vlakbij Rotterdam. Erg leuk voor een dagje uit.  Kijk maar eens: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/speelnatuur

 

Er is een filmpje gemaakt van jonge bevertjes op het eiland.

 

 

 

En…. weer heel iets anders, maar ook erg leuk: een theatervoorstelling van Theater Terra. Nu in de theaters. Het toneelstuk is gebaseerd op het boek van Rien Poortvliet.

Kijk hiervoor op: https://theaterterra.nl/kindervoorstellingen/de-kabouter/

 

 

 

 

David verzamelde HAZELNOTEN tijdens de kabouterspeurtocht. Wat weet jij van de hazelnoot?

hazelnoot

 

Welk blad hoort bij de hazelnoot, denk je?

Misschien heb je wel eens hazelnoten op je boterham gehad. In welk zoet broodbeleg zitten hazelnoten?

 

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…