Kabouter Plop

Ken je het verhaal van Kabouter Plop?

Kabouter Plop woont in de Melkherberg in het grote Kabouterbos. Daar smullen alle kabouters van plopkoeken en plopmelk en beleven ze de gekste avonturen. Kabouter Plop draagt geen puntmuts, maar een plopmuts met twee belletjes.
Hoe heten de beste vrienden van Kabouter Plop ook alweer?

Zie hier een aflevering van kabouter Plop.

 

 

 

Kabouter Plop verzamelde EIKELS tijdens de kabouterspeurtocht. Weet je nog?

eikels

 

In het Speelbos zijn veel eikenbomen en dus ook veel eikels. Weet je dat het hoedje van de eikel een heel goed blaasinstrument is? Zoek een hoedje en leg je beide duimen erop. En dan blazen maar.

 

Is je ook opgevallen dat het hoedje van de eikel wel erg lijkt op een alpino-petje dat Franse boeren van oudsher dragen? Als je op het eikeltje een gezicht tekent, kun je een leuk poppetje maken. Kijk maar eens op internet. Daar vind je heel veel leuke knutselideeën met eikeltjes.

 

eikeltje-knutselen

 

Wij, mensen, vinden eikels niet lekker. Sommige dieren zijn wel dol op eikels. Schapen bijvoorbeeld. Die vinden eikels heerlijk. Neem maar eens een handjevol eikels mee uit het Speelbos en probeer het uit.

En toch is er maar één diertje dat wel héééél ver gaat voor een eikeltje. Weet je wie?  Je kent ‘m vast.

 

r

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…