Jumbo zet iedereen in de bloemetjes

De statiegeldactie (in de maanden oktober en november) bij Jumbo in Rijen heeft maar liefst € 232,45 opgeleverd. De REUZIN wil iedereen, die hieraan mee heeft geholpen, erg bedanken! En hoe kun je dat nou mooier doen, dan met bloemen?

Samen met de opbrengst van de statiegeldactie van Jumbo Gilze (eerder dit jaar) koopt de REUZIN daarom bosbloembollen voor het Speelbos. Op die manier kan iedereen in het voorjaar van de bloemen genieten.

De bloembollen zijn speciaal uitgezocht. Natuurlijk moeten ze in een bos kunnen groeien en een beetje tegen schaduw kunnen. Maar het moeten ook bollen zijn, waar insecten dol op zijn.

Want, als er meer insecten komen in het Speelbos, komen er meer vogels. En als er meer vogels komen, komen er minder eikenprocessierupsen. En als er minder eikenprocessierupsen komen, komen er meer bezoekers naar het Speelbos. En als er meer bezoekers komen naar het Speelbos, genieten meer mensen van de bosbloembollen. En dan is  het cirkeltje rond en de REUZIN blij.

Wil je meer weten over de bosbloembollen, kijk dan hier maar eens: https://www.bloembollenvoorbijen.nl/nl/

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…