Nu we binnen blijven vanwege corona..

Nu we binnen blijven, omdat we het coronavirus willen indammen, kunnen we even niet zo genieten van de natuur in het Speelbos.

Wat natuurlijk wél kan, is dat je de natuur naar jouw tuin of balkon haalt.  De natuur komt naar je toe deze lente!

Hoe je dat doet? Eenvoudig. Kijk hieronder maar eens naar alle tips. Er zit vast iets bij wat jij leuk vindt!

 

 

 

 

 

  • Alle dieren hebben WATER nodig. Eén van de manieren om meer dieren naar je tuin te lokken is door een drinkplekje of een vijver te maken. Of plaats in je tuin een waterschaal waar vogeltjes zich kunnen wassen. Een waterschaal kun je heel goed zelf maken. Ga maar eens googelen. Dan vind je veel verassende ideeën.

 

 

  • Nu je zoveel tijd hebt, kun je eens goed kijken naar wat er allemaal leeft in jouw tuin. Zo zag de REUZIN deze week een zwarte roodstaart in het bos. Die had ze nog nooit eerder gezien.  Je kunt meedoen met deJAARROND TUINTELLING. Lees meer: https://www.tuintelling.nl/

 

  • Voor de BIJEN kun je ook veel betekenen. Je kunt zelf een bijenhotel maken of zaadbommen. Wat dat zijn en hoe je die maakt? Kijk maar eens op de site van Nederland Zoemt. Op 18 en 19 april is de jaarlijkse bijentelling. Daar kun je aan meedoen: https://www.nederlandzoemt.nl/

 

 

Al met al is er genoeg te doen. Je hoeft je niet te vervelen. Leef je uit!

Heb jij nog leuke ideeën voor ons? Geef ze door via:  info@speelbosgilze.nl

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…