Samen spelen

“Spelen staat centraal”, zei de REUZIN tegen de planmakers in 2016, die van haar bos een speelbos wilden maken. Nu -5 jaar later-  kan ze constateren dat er volop gespeeld wordt in het bos.

Maar tevreden is ze nog niet. Hoe zit het met ‘samen spelen’? Kan iedereen wel meedoen?  Als je  je oor te luisteren legt, dan kun je eigenlijk best veel horen. De REUZIN weet uit ervaring dat de grootte van je oor verschil maakt, maar dat je vooral moet willen luisteren.  En dat heeft ze gedaan.

Speelbos Gilze wil er zijn voor iedereen. We moeten met z’n allen gezellig samen kunnen spelen! Dat betekent in de eerste plaats dat het bos bereikbaar moet zijn voor iedereen. Ook voor opa’s en oma’s die wat moeilijker kunnen lopen. En voor kinderen in een rolstoel, bijvoorbeeld. Daar gaan we iets aan doen.

Daarnaast is de speeltuinbende uitgenodigd om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn.  Erg belangrijk! Zij weten waar ze over praten.

Omdat de REUZIN erachter gekomen is hoe belangrijk het is om goed te luisteren, komen er ook ‘luister ‘ns..’ -spelletjes in het bos.

Allemaal in het feestjaar.  Zodat we gezellig met z’n allen samen kunnen spelen.

 

Tot ziens in het Speelbos; het is er REUZE gezellig!

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…