Admiraal De Ruyter in het Speelbos

Al spelende in het Speelbos leer je ontzettend veel. Bijvoorbeeld dat hout drijft op water. Dat komt omdat het soortelijk gewicht van hout lager is dan het soortelijk gewicht van water.

Tja, als je het zo uitlegt, wordt het toch weer moeilijk. Je kunt het ook gewoon zelf uitproberen en een bootje maken van een takje.

Velen gingen je daarin al voor. Boomstamboten kennen we al vanuit de tijd van de jagers en verzamelaars. De Egyptenaren gebruikten als eerste zeilen op hun boten. En uit de Nederlandse geschiedenis heb je vast wel eens gehoord van Michiel De Ruyter, die vroeger veel zeeslagen gewonnen heeft. Maar admiraal De Ruyter voer niet op een boot, maar op een schip. Dat is eigenlijk gewoon een grote boot.

Maar of je nu droomt en fantaseert over de Egyptenaren in hun zeilboten of over Michiel de Ruyter terwijl hij een zeeslag tegen de Engelsen wint, het kan en mag allemaal in het Speelbos. Fantaseren maakt je wereld groter. Je leert er veel van en het is vooral erg leuk!

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…