Een beetje wind in de herfstvakantie is niet erg... als het maar niet stormt...

Speurtocht: STORM in het bos

In de herfstvakantie kun je weer deelnemen aan een speurtocht in het Speelbos. De speurtocht is leuk voor kinderen tot ca. 10 jaar.

Voor scholen of kdv-en  is de speurtocht beschikbaar in de week van 18 t/m 22 oktober. Zij kunnen een dagdeel reserveren door zich aan te melden via info@speelbosgilze.nl. Hiervoor geldt een bijdrage in de kosten van €50,-.

 

Net zoals mensen, houden REUZEN één keer per jaar een GROTE schoonmaak. Dan worden de REUZENholen van boven tot onder schoongemaakt.

Mensen doen dit meestal in het voorjaar. Vraag maar eens aan je ouders.

REUZEN – ook de REUZIN van het Speelbos- doen het in de herfst(vakantie). Over het tijdstip is nagedacht, want dan is het weer onstuimiger en dat heeft zo z’n voordelen. De REUZIN zet al haar spulletjes buiten het hol neer.  Als het dan een beetje waait, blaast de wind al het stof zo van haar meubeltjes af. Dat scheelt weer in het werk. Slim, hé!

Maar er schuilt een klein gevaar in een grote schoonmaak in de herfstvakantie. Want als het té hard waait, of zelfs STORMT, dan kán het wel eens mis gaan…Als het hard gaat waaien of zelfs gaat stormen, dan waaien alle spulletjes misschien weg. Dat zou vervelend zijn..

Kom jij ook naar het Speelbos in de herfstvakantie?

Houd de thema-pagina op de website in de gaten voor meer informatie.

 

Wil je vast het hele verhaal lezen? Klik hier: STORM in het bos (verhaal) (964 downloads )

Voor de kleurplaat, klik hier: Kleurplaat STORM in het bos (1246 downloads )

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…