Iedereen praat over het klimaat

Iedereen praat over het klimaat. Dat heb je de laatste paar weken zeker wel gemerkt.

Waarom is het klimaat zo belangrijk?

Als jij naar het Speelbos komt, dan heb je -net als de REUZIN- iets met de natuur, met de planten en dieren in het bos. Dat is mooi!

Maar wat betekent klimaatverandering voor de natuur? Hieronder een paar filmpjes die dat laten zien.

 

1. De bekende Britse bioloog David Attenborough heeft ook iets met de natuur. Toen hij jong was, begon hij met het maken van natuurdocumentaires voor de televisie. Dat heeft hij zijn hele leven gedaan. En nu, op 93-jarige leeftijd, heeft hij heel veel gezien en gefilmd. En kijkt hij terug op wat er gedurende zijn leven is veranderd.

Kijk maar eens naar het voorfilmpje. Als je Netflix hebt, kun je de hele film bekijken. Echt de moeite waard.

 

2. In de film ‘Chasing Coral’ fotografeert regisseur Jeff Orlowski ieder uur het koraal. Deze film maakt duidelijk hoe mooi de biodiversiteit van het koraal (nu) nog is en wat we kapotmaken.

Orlowski heeft ook de film ‘Chasing Ice‘ gemaakt, over het smelten van ijs op de Noordpool.

 

3. In dit filmpje van de NOS wordt de klimaatverandering uitgelegd in 3 filmblokjes van 10 minuten.  Een blokje over het verleden, eentje over het heden en een over de toekomst.

 

4. Misschien wel de ontroerendste film over klimaatverandering is de film ‘Arctic Tale‘ uitgebracht door National Geographic en verkrijgbaar op DVD. Het vertelt het verhaal van een moeder ijsbeer en een moeder walrus met hun jongen.

 

 

 

 

 

 

Om te printen: Iedereen praat over het klimaat (584 downloads )

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…