STORM in het bos – het verhaal

Zoals je weet, woont er al jaren een REUZIN in het Speelbos. Ze woont in een reusachtig groot hol en heeft het daar erg naar haar zin.

Ze geniet in het Speelbos van alle lieve dieren om haar heen. En van de kinderen, die ze hoort lachen en ziet rennen. Daar wordt ze blij van.

Na de zomervakantie werd het stiller in het bos. Het werd een beetje kouder en het regende soms. Ook begon het vaker en harder te waaien.

REUZEN vinden de herfst dé ideale tijd voor een grote schoonmaak. Daarin verschillen ze van mensen. Mensen doen de grote schoonmaak meestal in de lente. REUZEN doen het in de herfst. Over dit tijdstip is nagedacht, want wind kan héél fijn zijn bij een schoonmaak.

In de herfst brengen REUZEN daarom alle spulletjes uit hun hol, naar buiten, in de open lucht. Dat kan een tafel zijn of een stoel, maar ook bijvoorbeeld een schilderij dat aan de muur hangt of gereedschap dat gebruikt wordt in het bos. Alles wordt buiten neergezet. Dat is wel zo handig, want als het dan een beetje waait, blaast de wind zo al het stof van de meubeltjes af. Dat scheelt weer in het werk. Slim, hè!

De REUZIN van het Speelbos heeft ook dit jaar haar meubeltjes buiten haar hol neergezet. Alle spulletjes zijn haar even dierbaar. Sommige omdat ze heel praktisch zijn, zoals een kruk om op te zitten. Sommige omdat ze die van iemand gekregen heeft, waar ze veel van houdt, zoals het schilderij dat haar opa heeft geschilderd.

Maar er schuilt een klein gevaar in een grote schoonmaak in de herfstvakantie. Want als het té hard waait, of zelfs STORMT, dan kán het wel eens mis gaan…

En dit jaar heeft het vreselijk gestormd in het Speelbos. De STORM heeft alle dierbare spulletjes van de REUZIN weggeblazen. Wat erg, hè?

De REUZIN kan jouw hulp nu heel goed gebruiken. Wil jij helpen om alle spulletjes, waar ze zo aan gehecht is, terug te vinden? Kom je helpen?

 

Om het verhaal te printen, klik hier: STORM in het bos (verhaal) (487 downloads)

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…