GROTE schoonmaak – het verhaal

Zoals je weet, woont al jaren een REUZIN in het Speelbos.  Ze woont in een REUSachtig groot hol en heeft het daar erg naar haar zin.
Er wonen ook lieve dieren in het bos. En er komen steeds meer kinderen naar het bos. Die hoort ze lachen en ziet ze fijn spelen. Daar geniet ze erg van.

Na de zomervakantie werd het wat stiller in het bos. Het werd een beetje kouder en het regende soms. Ook begon het harder te waaien.

Eigenlijk is dit de ideale tijd om een GROTE schoonmaak te houden. Dat doen REUZEN – anders dan mensen- dan ook altijd in de herfstvakantie. De REUZEN zetten alle spulltjes uit hun hol buiten neer. Dat is wel zo handig, want als het dan een beetje waait, blaast de wind al het stof zo van de meubeltjes af. Dat scheelt weer in het werk. Slim, hé!

De REUZIN van het Speelbos houdt op 16 oktober haar GROTE schoonmaak. Al haar spulletjes zet ze dan buiten haar hol neer. En alle spulletjes zijn haar dierbaar. Sommige omdat ze heel praktisch zijn, zoals een kruk om op te zitten. Sommige omdat ze ze van iemand gekregen heeft waar ze veel van houdt, zoals het schilderij dat haar opa heeft geschilderd.

Er schuilt een klein gevaar in een GROTE schoonmaak in de herfstvakantie.

Wat als het heel hard waait, of zelfs stormt? Wat als alle dierbare spulletjes van de REUZIN weggeblazen worden door de wind? Wat dan?

Dan heeft de REUZIN jou nodig voor het terugvinden van al die spullen waar ze zo aan gehecht is. Kom je helpen?

 

 

Om het verhaal te printen, klik hier.

 

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…