Ladder – Speelbosspel: ‘Ken je stok’

Wat fijn dat de ladder van de REUZIN is teruggevonden. Daar is ze heel blij mee.

Ook al is de REUZIN erg groot, toch heeft ze een ladder. Laatst had ze hem nog nodig om een vogeltje terug te zetten in het nest. Het nest zat helemaal boven in de boom en het vogeltje was eruit gevallen. Zonder ladder kon de REUZIN er net niet bij. De ladder maakt de REUZIN van grote takken. Takken en stokken vind je genoeg in het Speelbos.

Zoek je nog een leuk idee voor jouw volgende bezoek aan het Speelbos? Speel het spel:  ‘Ken je stok‘.

Ben je met een groepje? Ieder kind zoekt een stok en leert hem door en door kennen. Doe dit door vooral met je handen goed te voelen hoe hij eruit ziet! Zet (voor controle na afloop) heel klein de eerste letter van je naam op ‘jouw’ stok. Ga nu in een kring staan met de handen op de rug. De spelleider geeft nu één voor één de stokken door. Voel goed of je jouw stok vast hebt. Is het je stok niet, dan geef je ‘m door. Heb je je stok gevonden, dan neem een grote pas achteruit (na even te controleren). De stokken die niet worden herkend, komen weer terug bij de spelleider. Ga zo door tot iedereen zijn stok gevonden heeft.

Tot ziens in het Speelbos; het is er REUZE gezellig!

 

Om te printen, klik hier, dan kun je het voorwerp inkleuren en het spel in het Speelbos spelen.

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…