Te koop: insectenhotel

Je weet hoe belangrijk insecten zijn voor de natuur. En ook dat ze hulp nodig hebben.

In het voorjaar doe je dat door bloemzaad te strooien in je tuin. In het najaar kun je ze een plekje te geven, waar ze veilig kunnen overwinteren. Bouw daarom je eigen insectenhotel, zoals hiernaast (afmeting 30×30 cm).

Speelbos Gilze biedt de hotels ook kant en klaar te koop aan voor € 10,-. Alleen het vullen doe je zelf. Op die manier help je de insecten én steun je de REUZIN in haar werk voor het Speelbos. Verkrijgbaar bij Bloemsierkunst De Roozelaar of via een berichtje aan info@speelbosgilze.nl

Wil je zelf aan de slag? Dit heb je nodig:

  • Een plaat van 30×30 cm voor de achterkant.
  • Een plank van 9,4 cm breed, 58 cm lang en 1,8 cm dik.
  • Een plank van 7 cm breed, 93 cm lang en 1,8 cm dik.
  • En een plankje van 15 x 15 cm, ook 1,8 cm dik.

Zaag dan alle plankjes op maat, zoals op de foto hieronder. Zaag of frees voor de vlinders een gleuf in het stukje van 15×15 cm. Maak een ophanggaatje in de achterplaat.

Nu kun je alle stukken in elkaar zetten en vastspijkeren. Kijk naar het voorbeeld hieronder, als je ’t even niet meer weet.

 

 

Achter het vlindersleufje doe je een paar blaadjes en/of takjes. In de andere twee kamertjes doe je bijvoorbeeld dennenappels of bamboe. Bevestig er dan nog een stukje gaas over en alles blijft keurig op zijn plaats.

Dit zijn zo maar wat ideeën. De REUZIN weet zeker dat jij genoeg fantasie hebt om er iets moois van te maken. In de insectenhotels in het Speelbos vind je trouwens ook nog veel leuke ideeën: ( https://speelbosgilze.nl/2019/11/groepen-5-kbs-de-bolster-vullen-reuze-insectenhotels/ ).

Succes en namens de insecten alvast BEDANKT!

 

 

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…