Een beetje wind in de herfstvakantie is niet erg... als het maar niet stormt...

GROTE schoonmaak (zoektocht)

K I N D E R A C T I V I T E I T  voor kinderen tot ca. 11 jaar –

 

In navolging van de Kabouterspeurtocht van vorig jaar https://speelbosgilze.nl/2016/10/alle-kabouters-gevonden/ , wordt het weer tijd voor een grootse Speelbosactiviteit, op maandag 16 oktober.

Net zoals mensen, houden REUZEN één keer per jaar een GROTE schoonmaak. Dan worden de REUZEholen van boven tot onder schoongemaakt.

Mensen doen dit meestal in het voorjaar. Vraag maar eens aan je ouders.

REUZEN – ook de REUZIN van het Speelbos- doen het in de herfst(vakantie). Over het tijdstip is nagedacht, want dan is het weer onstuimiger en dat heeft zo z’n voordelen. De REUZIN zet al haar spulletjes buiten het hol neer.  Als het dan een beetje waait, blaast de wind al het stof zo van haar meubeltjes af. Dat scheelt weer in het werk. Slim, hé!

Aan de andere kant….  is het nou wel zo verstandig om alles buiten te zetten? Als het hard gaat waaien of zelfs gaat stormen, dan waaien alle spulletjes misschien weg. Dat zou vervelend zijn..

Laten we daar nu maar niet op vooruit lopen.

Het is een hele klus, zo’n GROTE schoonmaak. Daar kan de REUZIN alle hulp bij gebruiken. Kan ze straks op jou rekenen?

Doe jij mee op maandag 16 oktober?  Deelname is gratis. De zoektocht is afgestemd op alle leeftijden tot ca. groep 8. Starten kan tussen 10.00 en 15.00 uur. Dus wacht niet te lang en schrijf je in.

 

Naar het overzicht

Leuke acties!

Leuke links

Word ook vriend van het Speelbos!

Als u het initiatief steunt, kunt u VRIEND worden van het Speelbos. U steunt daarmee de organisatie van activiteiten en het onderhoud van het bos.

Lees meer…